Kriza smisla - kraj rada ili novo ropstvo? - Ocić, Časlav (Crimen, 2016)
Ide li (bogato) čovečanstvo ka društvu bez rada? Da li će zbog robotizacije, svetske ekonomske krize i rastuće nezaposlenosti i radu (kao i istoriji, geografiji, državi, naciji, porodici, veri, ideologiji...) doći kraj? Kakav je odnos rada i pljačke? Rada i rata? Kako opšta komercijalizacija i korporativizacija utiču na rad? Da li je na pomolu novi ekonomski imperijalizam ili novo ropstvo? Neofeudalizam? Neomerkantilizam? Kakva je budućnost postmodernističkog eksperimenta dekonstrukcije.