Pranje novca u srpskom krivičnom pravu - Đorđević, Miroslav (Crimen, 2016)
Predmet rada je razmatranje krivičnog dela pranja novca u našem krivičnom zakonodavstvu. Posebno se ukazuje na zakonsku koncepciju krivičnog dela pranja novca i konzistentnost datih rešenja u okviru postavljene koncepcije. Određena pažnja je posvećena i ranijem obliku ovog krivičnog dela u našem pravu, imajući u vidu da je to ređe tema radova u domaćoj stručnoj literaturi. Potom, detaljno je predstavljeno krivično delo pranja novca kakvo je danas propisano u čl. 231 KZ Srbije, uz uzimanje u obzir različitih shvatanja i tumačenja pojedinih njegovih segmenata. Posebno se ukazuje na problematiku sticaja pranja novca sa predikatnim krivičnim delom, takođe detaljnije se razmatra i problematika kažnjavanja nehatnog učinioca. U radu se daju i određeni predlozi de lege ferenda za poboljšanje inkriminacije i efikasniju praksu.